Алекс Станови

ЈАВЕТЕ СЕ НА:

+389 (0)78 410 580 | +389 (0)77 986 830

ИЛИ ПИШЕТЕ НИ НА:

СТАНБЕНИ ЗГРАДИ - АЛЕКС

Карактеристики на зградите Алекс

Асеизмички безбедност потврдена со ИЗИС сертификат

Вградена арматура над 300.000 кг

Енергетски пасош А – класа, одлични енергетски параметри, долгорочна заштеда на енергија за греење и ладење

До 3 пати намалена потрошувачка на енергија за греење и ладење

Термоизолирана фасада со тврдопресуван стиропор 10 cm и на кровот 20 cm камена волна плус 10 cm тврдопресуван стиропор

Ѕидање на керамички блок со тула со ниска топлинска спроводливост

Преградни сендвич ѕидови блок и тервол, со одлична термичка и акустична изолација

Високо квалитетна PVC столарија (четири сезонско стакло)

Одлична звучна изолација со звучна пропустливост до 63 db

Заедничко осветлување, мали сметки за струја и сензорски штедливи светилки

Ентериер со одличен квалитет од увоз, модерен дизајн, блиндор врати, естетика и функционалност (можност за избор на врати и подна обработка по договор и др.)

Функционален, максимално искористен станбен простор, по мерка на купувачите

Опремена бања, можност за избор на плочки и санитарии

Два засебни, функционални влезови, главен влез со јужна ориентација и втор влез со западна ориентација

Влез за лица со посебни потреби (овозможен пристап со количка)

Модерни и комфорни 2 лифта од фурнирани плочи и сјаен нерѓосувачки челик со капацитет од 750 кг или за 10 лица во лифтот

Најсовремени безбедносни системи, видео надзор и простор за заедничка домарска служба

Подземни паркинг места, влез со подвижни врати, хоризонтална и вертикална сигнализација.

Модерни паркиралишта со над 250 паркинг места во комплексот Алекс, секогаш слободни бесплатни паркинг места

Уредена околина, детски парк, хортикултурнo уредување

Осветлен паркинг и двор со штедливи лед светилки

Влезови, скали, ходници со високо квалитетен природен гранит, со специјално дизајнирани бродури.

Надстандарна широчина на влезови и скали, кои имаат природно осветлување и природна вентилација