Или пишете ни на:

[email protected] | [email protected]

Веќе 50 години градиме доверба.
Градиме прекрасни објекти, градиме модерни и функционални домови, но сепак довербата е она што го градиме најдобро!
Алекс станови!
Македонска градба - Европски квалитет
Со употребата на сертифицирани материјали за градба од најново производство на нашите клиенти им овозможуваме долгорочно да уживаат во современите светски придобивки на безбедното, квалитетно, здраво и економично домување.
0% камата - 100% квалитет
Можност за купување на станови на кредит со 0% камата, со кредитна рамка приспособена на Вашите можности.
Slider

Интерактивна мапа

За подетални информации кликнете на соодветниот кат.

Зградата се наоѓа во станбениот комплекс „Алекс“, на ул. „Скопска“ во Кочани.

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА НАШАТА КОМПАНИЈА

Зошто да не одберете нас?

0
Луксузни станови
0
m2 Изграден простор
0
Станбени згради
0
Деловни објекти
novo-logo

За Алекс Станови

Компанијата Алекс има фамилијарна традиција во производството на текстилни производи што започнува уште во далечната 1970 година.
Модната конфекција е основана во 1990 година со главна дејност – производство на облека за домашниот пазар, а од 1997 година започнува со производство на горна и долна женска облека за странски пазар, по систем на лон и полулон производство.
Зграда - Кочани

Македоска градба - Европски квалитет

Во срцето на градот, на ул. „Скопска“ во населбата Калиманова Глава е лоциран станбено – деловниот комплекс „АЛЕКС“. Одличната местоположба на објектот овозможува брза комуникација со било кој дел од градот, а мирната околина е идеално место за одгледување на деца. Околу комплексот се предвидени над 250 модерни паркинг места…
zgrada62

Карактеристики на зградите Алекс

– Асеизмичка безбедност потврдена со ИЗИС сертификат (вградена арматура над 300.000 кг)
– Енергетски пасош А – класа, одлични енергетски параметри, долгорочна заштеда на енергија за греење и ладење
– До 3 пати намалена потрошувачка на енергија за греење и ладење
 • Од моето досегашно искуство со градбите во Америка, можам слободно да кажам дека зградите „Алекс“ не само што ги задоволуваат сите Амерички стандарди, туку во многу области многукратно и ги надминуваат.

  Круме Иванов
  Бизнисмен од САД
 • Прекрасно е да се живее во оваа зграда. Мислам дека се’ е направено онака како што треба. Сепак она што мене најмногу ме воодушевува се одличната звучна и термичка изолација како и неверојатниот поглед кон градот.

  ДИМИТАР „ЏОНИ“ ИВАНОВСКИ
  Стопанственик
 • Од нашиот нов стан добивме многу повеќе отколку што очекувавме. Секој метар квадратен е оптимално искористен, така што нашиот нов дом е удобен и комфорен.

  д-р Надица Јосифова
  Педијатар
 • Најмногу ми се допаѓа локацијата на зградата. Бидејќи е близу до центарот, за многу кратко време се стигнува до било која дестинација во градот. Исто така ми се допаѓа што пред зградата секогаш има слободни паркинг места.

  ристе величков
  „Рики Јуниор“

НИЕ СМЕ ПРОФЕСИОНАЛЦИ

Дел од досега изградените објекти
Станбена зграда „Зелен појас“ - Кочани
Деловен објект - Кочани
Станбен комплекс „Калиманова глава“ - Кочани
Деловен објект - Кочани
Станбена зграда - Пробиштип
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider